Η πατρότητα θα τον αλλάξει

Δεν είναι μόνο οι μητέρες που αλλάζουν από την απόκτηση παιδιού. Αλλάζουν και οι πατέρες και πλέον υπάρχει επιστημονική απόδειξη που στηρίζει αυτή την άποψη.
Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον παρακολούθησε τη ζωή 200 εθελοντών επί 19 χρόνια. Οι εθελοντές όταν ξεκίνησε η έρευνα είχαν ηλικία από 12 έως και 31 ετών ενώ επεδείκνυαν παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά.
Το ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως όσοι απέκτησαν το πρώτο τους εκεί γύρω στα 30 τους χρόνια ήταν δεκτικοί στο να αλλάξουν τρόπο ζωής σε σύγκριση με όσους έγιναν γονείς πριν τα 20 τους χρόνια. Συγκεκριμένα είχαν αυξημένες πιθανότητες να κόψουν το τσιγάρο, το ποτό και τις παράνομες συνήθειες.
“Η έρευνά μας δείχνει πως η πατρότητα μπορεί να αποτελέσει μεταμορφωτική εμπειρία για τον άνδρα, ακόμα κι όταν πριν από αυτήν επιδείκνυε παραβατική συμπεριφορά” σημειώνει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Ντέιβιντ Κερ. “Η πατρότητα σε συνδυασμό με την ενηλικίωση μπορεί να θεωρηθεί ως ένας ανεξάρτητος παράγοντας για την πρόβλεψη των πιθανοτήτων μείωσης της παραβατικής συμπεριφοράς και της χρήσης αλκοόλ και τσιγάρου”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαρνεάδου 16 Κολωνάκι

theoharispapageorgiou@gmail.com